Terlupa Password Wifi GoPro Hero 3+

Anda menggunakan GoPro Hero 3+ setelah sekian lama. Suatu hari, anda telah menukar handphone anda kepada handphone yang lebih canggih. Kemudian anda install GoPro apps di dalam handphone baru anda. Bila anda cuba connect GoProhero 3+ anda dengan apps di dalam handphone baru anda...

Demm!!! terlupa password wifi... Macam mana nak connect? Try and error beberapa kali pun masih tak dapat nak connect. So, apa yang anda perlu lakukan?

Untuk mereka yang menggunakan GoPro Hero 4 tak ada masalah kerana untuk reset password Wifi, it can be done through  the camera's menu. Apa yang anda perlu lakukan, just go to the Camera's Setting, select "Reset Cam" lepas tu "Reset Wifi". Done! simple... Tapi bagi mereka yang menggunakan GoPro Hero 3+ atau GoPro Hero 3, untuk reset wifi tak semudah itu. So, apa yang anda perlu lakukan adalah

1. Keluarkan SD card anda then insert ke dalam PC anda. 

2.Download file berikut:


3. Copy folder 'UPDATE' dan paste ke dalam SD Card anda. Paste dekat root folder SD Card tau!

4. Turn on GoPro Hero 3+ anda dan GoPro Hero 3+ anda akan display 'Updating'. Once it done, turn off your GoPro

5. Turn on balik dan cuba connect semula dengan wifi network menggunakan default  login seperti berikut:

Network Name: GoProHero
Password: goprohero

6. Now dah boleh connect balik! Then anda boleh tukar default Network Name dan password wifi GoPro Hero 3+ anda kepada Network Name dan password yang anda suka. 

Selamat Mencuba!